(0)30 - 238 4007
Zonnebaan 10 3542 EC Utrecht

AGA fornuis

Verkrijgbaar bij Keuken Centrum in Utrecht

AGA fornuis
AGA fornuis logo

Fornuis van AGA

Het AGA fornuis is ongeveer 70 jaar gelden door dhr. Gustaf Dalen, afkomstig van Zweden en Nobelprijs winnaar, ontworpen. De fornuizen van AGA hebben een klassiek uiterlijk. Daarnaast is het fornuis voorzien van een bijzondere kern, waarmee er op een efficiënte manier warmte wordt vastgehouden. De warmte wordt vervolgens langzaam doorgegeven aan de ovens en kookplaten. Het bijzondere van het AGA fornuis is dat het geen draaischijven of schakelaars heeft. Dit fornuis heeft een volledig zelfregulerende werking!

Met het unieke kookproces van AGA behouden alle gerechten de originele smaak en hun kracht. AGA gietijzeren fornuis staat altijd klaar voor gebruik.

 

Assortiment Keuken Centrum Utrecht

Wij hebben een breed assortiment in kleuren en afmetingen. Het AGA fornuis is verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • twee ovens
 • vier ovens
 • vijf ovens

Hoe groter het fornuis, hoe hoger de prijsklasse. U kunt kiezen uit de volgende formaten: 90, 100 en 110 cm. Heeft u voorkeur voor een klein fornuis? Kies dan voor AGA Four-Two die slechts 60 cm breed is.

Met AGA heeft u de volgende eigenschappen en kookopties:

 1. Isolatiedeksel; wat AGA uniek en kenmerkend maakt. Als de deksels gesloten zijn voelen ze lauw aan, wanneer het open is zijn de kookplaten klaar voor gebruik.
 2. Snelkookplaat; een grote plaat voor drie steelplaten van gemiddeld formaat. Met de intense hitte van de snelkookplaat kookt water sneller.
 3. Warmtebron; zodra het AGA fornuis op de juiste temperatuur is, verbruikt het weinig energie om de warmte te behouden.
 4. Sudderplaat; kan ook gebruikt worden als grillplaat. De warmte is minder intens en is geschikt voor het bereiden van sauzen of het bakken van eenvoudige gerechten.
 5. Braadoven; zeer ruime oven. Door zijn veelzijdigheid en ruimte is dit onderdeel ook geschikt voor grillen en bakken.
 6. Bakoven; zit standaard in het AGA fornuis met drie of vijf ovens. Door de kern wordt warmte goed vastgehouden.
 7. Sudderoven; in dit gedeelte van het AGA fornuis kan vlees mals en smaakvol bereid worden.
 8. Warmhoudoven; komt standaard bij elke AGA met vijf ovens. Met de warmhoudoven kunt u gerechten eenvoudig warm houden, zonder uitdroging.

 

De ovenseries AGA

De ovens van AGA bestaan uit de volgende series:

 • AGA Total Control
 • AGA City60
 • AGA Dual control
 • AGA Modules
 • AGA S-Series
 • AGA Masterchef XL

 

Advies nodig?

Wilt u graag meer weten over de functionaliteiten van het AGA fornuis? Vraag dan extra informatie aan door te klikken op de button rechtsboven. U kunt ook bellen naar 030 – 238 4007 om te spreken met één van onze medewerkers.

 

Showroom bezoek

Om beter inzicht te hebben in de functionele eigenschappen en het uiterlijk van het fornuis kunt u een afspraak maken voor een bezoek bij onze showroom in Utrecht. Onze experts geven u een rondleiding en geven u persoonlijk advies over de mogelijkheden van het AGA fornuis en andere bijbehorende keukenaccessoires.

Waarom Keuken Centrum?

  Eindeloze mogelijkheden
  Zeer scherpe prijzen
  Snelle en vakkundige plaatsing
  Diep en breed assortiment
  Uitgebreide showroom
  Al 15 jaar tevreden klanten

Keukens in alle stijlen, topkwaliteit, maatwerk en de beste prijs!

Al een offerte? Neem deze mee. Wij kunnen bijna altijd voordeliger leveren.

030 - 238 4007