U bevindt zich hier:

Keukeneiland

Keukeneiland biedt grote werkblad ruimte
Een keukeneiland is heel mooi, je moet er echter wel ruimte voor hebben het in te richten. Bij een kleine eiland keuken heb je weinig ruimte om spoelbak en koken naast elkaar in te plannen. Buiten dat, heb je ook ruimte voor je koeler, vaatwasser en je ovens nodig. Het is dan ook zeer effectief om er een wand bij te nemen, die kun je dan ook inplannen met een aanrecht of alleen met hoge kasten. Daar kun je dan de inbouwapparatuur plaatsen.

Bij de meeste nieuw woningen en vrijstaande woningen kom je keukeneilanden tegen. Naast een eiland keuken heb een doorgang nodig en ook voor de apparatuur en het openen van de deurtjes, heb je ruimte nodig. Dat varieert per situatie, maar tussen de mimimaal 95 cm tot 120 cm heb je ruimte nodig tussen je eiland keuken en de rest van de keuken.

Keukeneiland als woongedeelte

Je kan een plafond unit afzuigkap als afzuigkap inplannen. Wij hebben hier enkele modellen in de showroom van staan. Een keukeneiland wordt meteen een woongedeelte van de woning, waardoor je meer over de inrichting gaat nadenken.

Strak wegwerken

Het is vaak belangrijk om alles in de omgeving van het werkblad in het eiland strak weg te werken. Denk daarbij aan de wandcontactdozen en afvalbakken. De hoogte van het eiland is belangrijk in verband met het zitgedeelte, wat voor soort barkrukken of stoelen wil je gebruiken?
Wij beschikken in onze showroom over een paar luxe opstellingen van keukeneilanden. Een prima inspiratiebron voor de inrichting van uw keukeneiland.